• OM MEG
 • GRAVIDITETEN
 • DESIGN AV
 • Sovekurer er egoistiske!

  "Sovekurer er egoistiske" fikk jeg høre i et av innleggene jeg skrev for ei god stund tilbake når jeg sa at jeg skulle prøve den omdiskuterte metoden for å få lillejenta til å sovne i sin egen seng om natten.. Altså å gråte til hun sovner.. Denne personen fortalte også at det var kun for min egen del at jeg gjorde det og at jeg var egoistisk.  Babyen hennes var nemlig 6 måneder bestemte babyen seg selv for at nå var hun klar til å sove i sin egen seng. Ha-Ha, så mye morro vi har hatt det med den kommentaren, DEN kan jeg virkelig leve lenge på :-)..

  Nei.. selvfølgelig kan man ha forskjellige meninger om hva som er rett og hva som er galt. Før jeg fikk baby selv, hørtes det jo forferdelig ut å skulle gjøre noe sånt. Det virket jo så utrolig trist å bare la barnet ligge å gråte til det sovnet, er det riktig liksom? tenkte jeg da. Men etterhvert da jeg fikk Linnèa, og hun vokste... forsto jeg jo fort at hun kom til å bli liggende i mammas store seng i flere år framover hvis ikke jeg gjorde noe med det NÅ! Jeg hadde vel kanskje ikke helt trua på at når ungen min ble så så mange måneder, ville hun etterhvert føle seg klar for å sove i sin egen seng uten motstand, og jeg syntes jo fortsatt det høres ekstremt ulogisk ut i mine ører, men om dette var tilfellet for denne bloggleser-kommentaren så kan jeg ikke si mer enn at barn er alle individuelle. 

  Men som sagt, jeg fullførte denne metoden med lillejenta mi... Og det funket. Men ikke tro at jeg IKKE gjorde det med klokskap. Jenta mi er nemlig ekstremt sta, og skreik å skreik opptil flere timer hver kveld, i over en uke.  Jeg har fått vondt i mammahjerte og jeg har gruet meg til hver kveld... Men jeg vil råde alle som skal igjennom denne metoden til å bare kjøre på.. Og aldri gi opp, da har barnet vunnet! Og jo lengre man venter, jo værre blir det. Grunnen til at jeg nå ser dette som 1oo% verdt det, er fordi jeg har fått et HELT annet synspunkt nå som Linnèa sover i si egen seng.. Og jeg ønsker å forklare meg til den personen som mente dette var egoistisk - NEI jeg syntes ikke det er egoistisk. Det jeg syntes er egoistisk er de som ikke orker å gjøre noe med saken.. For det første sover lillejenta mi mye bedre i sin egen seng om natten, og dagene blir mye mere rutinerte. Linnèa brukte å våkne titalls av ganger om natten, kun fordi jeg rørte litt på meg... og jeg fikk et levende bevis på at hun ble mere uthvilt og mindre grinete når hun sov for seg selv. Og som jeg tidligere har nemnt - jeg syntes dette var helt forferdelig å gå igjennom der å da, men både gulljenta og jeg sover mye bedre nå som alt er på plass :-). 
  Så uansett hva folk mener om hva som er rett og hva som er galt, er det du som går i dine fotspor, ikke dem - du må tenke på deg og ditt barns beste... Ikke på hva andre mener:.).  
  mi lille gladjente<3

  6 kommentarer

  ladygaganorwayclub

  26.03.2013 kl.00:30

  så fin blogg du har ta gjerne ein titt innom min blogg og gjerne kommenter hva du synest om mitt nye blogg design og header og ha ein GOD PÅSKE

  Lisa Lilleseth

  26.03.2013 kl.09:38

  Noe så latterlig.. Ma kan lære babyen soverutiner fra og med 4 måneders alder, det står det i ALLE bøkene jeg har lest nå skrevet av barneleger og jordmødre. Det er jo tross alt du som er forelder og skal oppdra ditt barn å LÆRE det til å sove alene. Barnet lærer ikke dette av seg selv, det er jo ditt ansvar å sørge for regler og rutiner, det er det som gjør at barnet føler seg trygg.

  Stol på deg selv, det er det beste :)

  Lizbeth Osnes

  26.03.2013 kl.09:40

  Jeg er sikker på at alle mødre gjør så godt de kan for barna sine, og følger magefølelsen sin - samme hva den måtte si :) Jeg er ganske så bestemt på å ha lillegullet som kommer i august i sin egen seng fra starten av - den skal selvfølgelig stå på soverommet vårt. Jeg håper og tror jeg vil klare å holde meg til det, men det er vel omtrent alle foreldre som har sagt akkurat det, og latt barna ligge i sin egen seng likevel :p

  ♥ Lizbethosnes.com

  smussken

  26.03.2013 kl.10:12

  sote lillle bebi

  Frida

  07.04.2013 kl.17:33

  for en skjønn datter du har :) Blir glad for en kommentar tilbake :))

  Tara Sofie

  11.04.2013 kl.21:56

  Syns da e supert at du gjær da som e rett førr dåkker <3

  Skriv en ny kommentar

  Mamma til Linnèa Chanel <3  -> Henriette og har ei nydelig lita datter som pr. nåtid er snart 7 måneder:-) Jeg blogger om hverdagen vår, livet vårt, mine innblikk og meninger.. stay tuned:)  Kategori  Design by

  Photobucket
  hits